Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

MARAŞDER GENEL BAŞKANLIĞIMARAŞDER GENEL BAŞKANLIĞI
Tel:0212 524 46 46Tel:0212 524 46 46
Faks:0212 621 99 44Faks:0212 621 99 44
infoinfo
@@
marasder.orgmarasder.org

Kahramanmaraş
Dernek Logosu Dernek Logosu


Sol Reklam Sol Reklam

İletişimİletişim Formu Formuinfo@marasder.org
Kaydol
E-Bülten E-Bülten

K.MaraşK.Maraş Canlı İzle Canlı İzle
UlaşımUlaşım Krokisi Krokisi
DavetDavet Bölümü BölümüTanıdıklarınızı çağırın sitemizi canlandırın

GÖNÜL TELİNE DOKUNABİLECEK GÖNÜLLÜLER

GÖNÜL TELİNE DOKUNABİLECEK GÖNÜLLÜLER


defa gösterilmiştir


Sivil toplum kuruluşu olarak yaklaşık 6 yıldan beri öğrenci işleri ve burs çalışması yapmaktayız. Hasbi olarak yaptığımız bu çalışmayı gören, duyan ve bilenler bizlere gıpta ile bakıp çalışmalarımızı büyük bir övgü ile tasvip edip bizleri gururlandırıyorlar. Bizler burs çalışmalarında çok hassas davranmakta tüzük gereği Kahramanmaraşlı üniversite öğrencilerine burslarını sadece ihtiyaç sahibi olmalarını gözeterek elden vermeyi düstur edindik. Kahramanmaraş’ın içinde bölge ayırımı yapmadan ve hiç kimsenin referans tesirinde kalmadan mülakat ekiplerimizin tespitine bağlı kalarak üzerimizdeki burs veren vebalini hakkıyla yerine ulaştırmaya çalışmaktayız. Çalışmalarımızı takdir eden arkadaşlarımız zaman zaman karşılaştığımızda bizleri taltif edip ‘emirlerinizi bekleriz’ diyerek bu hayırlı işe gönüllü olarak katkıda bulunmak istediklerini her fırsatta dile getirmişlerdir.

Buradan hareketle bugüne kadar sınırlı sayıda arkadaşımızla yapmaya çalıştığımız bu gönüllü hareketini bundan sonra biraz daha genişletmeyi düşünüyoruz.

Memleketinden İstanbul’a çoğunluğu ilk defa gelen öğrenci kardeşlerimizi İstanbul sarhoşu olmaktan, İstanbul’un farklı rüzgârlarına kapılmadan hem geldikleri yerin ve aldıkları Anadolu terbiyesinin muhafazasının yanında İstanbul’un imkânlarından doğru faydalanarak eğitimlerini tamamlamalarında bizlere büyük görev düşmektedir.

Şuanda ülkenin sevki idaresini elinde bulunduran birçok yönetici, bürokrat, bilim insanı, köşe yazarı ve kanaat önderleri, bu gibi kurum kuruluş vakıf ve gönüllü oluşumlardan faydalanmış ve yönlenmişlerdir. Bundan sonraki nesilleri de bu minvalde yetiştirmek, yönlendirmek bizlerin görevidir.

Birçoğumuzun bazı vakıf, oluşum ve cemiyetlerde bu tür çalışmaları mevcut olduğunu biliyorum. Buradaki gönüllü çalışmalarımızda diğer kuruluşların tecrübelerinden faydalanırken üyesi olduğumuz parti, cemiyet ve cemaat kimliklerimizi dışarıda bırakarak MARAŞDER gönüllüsü sıfatımızla bu görevi yapmamız gerekmektedir.

Bu çağrımızın ana sebebi derneğimizin bu güne kadar ki yaptığı faaliyetleri yeterli bulmadığımızdan bundan sonraki çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak, hem burs verenlerin hem de İstanbul’da bizim gibi büyüklerine ihtiyaç duyan öğrenci arkadaşlarımızın memnun olmasını sağlayıp, üzerimizdeki vebali hakkıyla ödemektir.

Mükâfatını sadece Allah’tan bekleyerek yapacağımız bu faaliyetlerde hiç kimsenin aferin vermesine ihtiyacımız olmayacaktır.

Bilhassa günümüzdeki yoğun çalışma ortamı ve İstanbul’daki stresli yaşam temposunu da göz önünde bulundurduğumuzda ‘gönüllü’ olmanın ne kadar zor olduğu apaçık ortadadır.

Fakat vereceği gönül huzuru, sınırsız vicdani rahatlık ve dünyanın en güzel keyfi düşünüldüğünde ne yoğun çalışma temposu ne de İstanbul’un stresi bizi bu keyifli çalışmadan geri bırakmayacaktır.

Şimdi bu güzelliği paylamak için ihtiyaç sahibi öğrenci ve hemşerilerimizin gönüllerini okşayarak, hiçbir zorluğu ve meşguliyeti bu gönüllülüğün önüne geçirmeyecek, önceliklerinin ilk sıralarına bu faaliyeti yerleştirecek, ‘gani’ gönüllülere ihtiyacımız vardır.

Eğer yeterli sayıda gönüllüye ulaşırsak öğrenciler için bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerin yanında daha da faydalı şeyler yapmak arzusundayız.

Sizleri de aramızda görmek hepimizi bilhassa bizlerden hizmet bekleyenleri ne kadar sevindireceğini anlatmama imkân yoktur.


Selam ve dua ile


Lütfi ŞİRİKÇİ

MARAŞDER Genel Sekreteri

Öğrenci İşleri Burs Komisyonu Başkanı   

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3359

90 212 524 46 46 © 1999 marasder.org
Kahramanmaraş Derneği (Maraşder) http://www.marasder.org

Tam Ekran